Pamir Nag je IOPP Recenzentem roku 2022

Dr. Pamir Nag byl zvolen Recenzentem roku. Nakladatelství IOP Publishing (IOPP) vyhlásilo vítěze ocenění pro recenzenty za rok 2022. Našemu kolegovi upřímně blahopřejeme.

Redakce IOPP každý rok vybírá nejlepší recenzenty na základě kvality, množství a aktuálnosti recenzí. Tato ocenění jsou součástí závazku IOPP uznávat a odměňovat recenzenty za jejich práci.

V letošním roce byl pro ocenění Recenzent roku časopisu Journal of Physics B: Atomic, Molecular and Optical Physics vybrán Dr. Pamir Nag. Pamir Nag pracuje v oddělení dynamiky molekul a klastrů. Zabývá se především studiem procesů indukovaných elektronovým svazkem v molekulách v plynné a kapalné fázi. V posledních několika letech zkonstruoval v Ústavu fyzikální chemie J. Heyrovského dvě unikátní aparatury pro výzkum elektronových srážek, které představují světovou špičku v oboru. 

"Recenzní řízení vědeckých článků je jedním z nejdůležitějších kroků pro zachování kvality výzkumu. Povinností recenzentů je nejen zajistit, aby se do tisku dostaly pouze vědecky správné výsledky, ale také motivovat autory ke zvyšování kvality výzkumu a vědeckých článků," říká Pamir Nag.

Děkujeme Dr. Pamiru Nagovi za jeho vynikající práci.