23.2.2010 - Prostory Centra si prohlédli studenti z projektu Team CMV z Univerzity Pardubice

Od 22. do 26.2.2010 se v ústavu uskutečnil týden přednášek a praktických cvičení na téma NANO organizovaný týmem vědců ÚFCH JH (14 lektorů) pro posluchače projektu Team CMV z Univerzity Pardubice (17 zájemců).


V rámci programu studenti také vyslechli prezentaci s názvem Projekt Centrum pro inovace v oboru nanomateriálů a nanotechnologií – cesta ke zvýšení kvality vzdělávání vysokoškolských a postgraduálních studentů (K.Stejskalová) a absolvovali krátkou exkursi do laboratoří Centra inovací.


Studenty koncepce Centra inovací zajímala a i když sami mají "doma" v Pardubicicích zcela novou budovu FCHT s moderně vybavenými laboratořemi, úroveň rekonstrukce a zařízení laboratoří chemickým nábytkem je velice zaujala a hodnotili ji jako "mimořádně zdařilou" !


Podrobné informace o programu Týdne nanomateriálů v ÚFCH JH ...(včetně sborníku přednášek a praktik a fotodokumentace) naleznete zde.




Více se o projektu, financovaném MŠMT v regionálním programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost; 2009-2012, řešeném na FCHT Univerzity v Pardubicích a zaměřeném na vzdělávání studentů s názvem "Team CMV" dočtete zde.




Ilustrační foto: Studenti projektu Team Centra materiálového výzkumu (CMV)
při návštěvě Centra inovací...
(K. Stejskalová, archiv ÚFCH JH)